Extra

Nimue's wereld - 2: The Dark Island

Posted by dawrei@gmail.com on August 24, 2015 at 11:05 AM

In De Stem van de Zee is muziek belangrijk. Nimue en Arthur kennen het slaapliedje van hun moeder uit hun hoofd: Ga je, ga je met haar mee? Maar in Rona’s dagboek kan je lezen dat Rona zelf ook een liedje kende van háár moeder. Het gaat zo:


Ik droom van het land waar de heide paars bloeit,

waar de wind om de heuvels oneindig hoog loeit

en de golven het strand als een minnaar bedekken.

Mijn eenzame eiland, nu moet ik vertrekken.

 


En vaarwel en adieu, mijn dierbare land

met je schuimende branding, je wijd open strand.

En adieu en vaarwel, mijn hart laat ik na

op mijn lieflijke eiland, waarheen ik ook ga

 

 


Misschien valt het er nog een beetje aan af te zien? Ik heb dat liedje geschreven met een ander, bestaand, volksdeuntje in mijn achterhoofd… The Dark Island. De tekst daarvan staat voorin het boek (met dank aan Alan Ross). In de volgende twee delen zullen de volgende coupletten worden opgenomen. Als gedicht is dit het motto van De Stem van de Zee, maar eigenlijk zijn die woorden incompleet zonder de melodie. Dus… Hoe klinkt The Dark Island?

 

Kijk en luister hier eens naar een prachtige uitvoering op de Tin Whistle, van The Irish Rovers!

 

You need Adobe Flash Player to view this content.


 

 

Het zal je niet verbazen dat ik altijd aan Nimue, Arthur en Rona denk als ik dit lied hoor :)

 

Categories: Nimue's wereld

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments